Miluju Brownies, takové to pravé, nefalšované. Jenže na internetu kolují spousty zdravých receptů na rádoby brownies, nikdy mi ale žádný nechutnal a tak jsem se snažila vymyslet vlastní, zdravější variantu toho pravého. Není z brambor, z cukety ani z ničeho podobného, přesto je zdravější než to klasické. Klíčem k úspěchu je perfektně vyhřátá trouba a časovač.
Budeme potřebovat:
2 hrnky špaldové mouky
půl hrnku třtinového cukru - nebo kokosového nebo xylitolu (všechny varianty chutnají skvěle)
půl hrnku holandského kakaa
2 vajíčka
trošku kypřícího prášku
půlka vysokoprocentní čokolády
4 lžíce kokosového oleje
A jak na to?
Nejprve předehřejeme troubu na 180°C. A hrnci si rozpustíme čokoládu a kokosový olej. Mezitím si vyšleháme vajíčka s cukrem. V jiné míse smícháme mouku, kakao a prášek do pečiva. Když se nám rozpustí čokoláda, přilijeme ji k vajíčkům a zamícháme dokud nebude směs hnědá. Poté tuto směs postupně přiléváme do suchých ingrediencí a mícháme. Nelekněte se - směs bude hutná a tvarovací. Vytvarujeme ji rovnoměrně do formy a dáme péct přesně na 10 minut, ani o minutu víc - věřte mi. :D Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Brownies je výborné pokojové teploty nebo z ledničky.
Těsto vyjde na formu cca 15 cm.
Dobrou chuť








Půlku čokolády dám do brownies, druhou sním jen tak, to je super recept. :)
OdpovědětVymazatTaky možnost :)
VymazatKdyž já tyhle suché buchty moc nemusím. Mám ráda, když je na nich vysoká vrstva krému. Ale ten si na to můžu dát taky. :-)
OdpovědětVymazatOno právě vůbec suché není <3
Vymazat