Apple pie

 Kdo by nemiloval jablečný štrůdl. Existuje tisíce receptů na ten pravý, ale každý máme přeci jen ten 
"svůj vlastní recept".
Asi bych úplně nepsala recept na štrůdl, ale napsala bych pár bodů, díky kterém ten štrůdl bude fantastický.


Jablka si nakrájíme na kostičky a opražíme na másle se skořicí na pánvi. Jablíčka musí být měkká a voňavá.



Těsto rozválíme na strouhance a počkáme než jablka vychladnou. Musí být vlažná.
Těsto díky strouhance bude hezky křupavé. Pokud nechcete válet na strouhance doporučuji vyválené těsto posypat rozdrcenými piškoty.


Jablíčka dáme na těsto a nejprve ohneme boční strany a poté zabalíme celý štrůdl.



A peču na 180 °C asi 30 minut.



A je hotovo. :)
Štrůdl neskutečně máslově voní a krásně křupe.

4 komentáře

  1. Já jsem si teď zamilovala jablkový sypaný koláč. Nevím proč, ale štrůdl naprosto nesnáším😂

    In the moment with Ejmina | Instagram

    OdpovědětVymazat
  2. Štrůdl prostě miluju a tenhle vypadá vážně lákavě. My doma děláme pouze jablečný koláč se slaným těstem a ten je prostě božský.

    OdpovědětVymazat